środa, 28 czerwca 2017

Smaki Kuchni Śródziemnomorskiej PODRVKA

Smaki Kuchni Śródziemnomorskiej PODRVKA





Mam przyjemność  testować pasty warzywe firmy Podravka ,dzięki TalkMarketing mogę odbyć podróż do Chorwacji.


 Podroż odbyłam kilka lat temu ,ale teraz choć na chwilę mogę sobie wyobrazić że tam jestem i smakuje przysmaki kuchni śródziemnomorskiej. 

Przedstawiam paczke talk agenta
 
 




 Zapraszam do obejrzenia oficjalnego otwarcia paczki ambasadora marki Podravka

 
 














Pasty warzywne
                

Bogactwo smaku warzyw dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu

Wyobraź sobie pola pełne świeżych i dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu papryk, bakłażanów, soczystych pomidorów i pachnących ogórków. Specjalnie dla Ciebie starannie je zebraliśmy i w połączeniu z aromatycznymi przyprawami zamknęliśmy w różnych wariantach smakowych past warzywnych.
Odkryj jak łatwo i szybko możesz zaczarować swoje dania bogatym smakiem past warzywnych. 



                   
Oryginalna chorwacka receptura, bez konserwantów to gwarancja doskonałego smaku i kulinarnego sukcesu.









Ajvar łagodny                   Ajvar ostry

 Znaczenie Ajvar to lekko pikantna pasta warzywna, przyrządzana z papryki słodkiej, bakłażanów, czosnku oraz octu, przypraw (sól, pieprz, chili



Ajvar łagodny  jak i ostry Podravka to pasta warzywna, która stanowi doskonały dodatek do dań. Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzałych w słońcu południowej Europy oraz starannie dobranej mieszance przypraw. Przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury, nie zawiera konserwantów,  aromatów i sztucznych dodatków. Stworzony dla tych, którzy preferują łagodne smaki.
Ajvar łagodny Podravka można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, na kanapkę, tosty, pizzę i zapiekanki. Spróbuj go z serem, wędliną lub na krakersach i zachwyć się jego niepowtarzalnym smakiem.

Podsumowanie...

Warzywny skarb bez konserwantów • Moc dojrzałych papryk i bakłażanów


  • Przechowywanie: Przechowywać z dala od bezpośredniego światła dziennego, w suchym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 10 dni.
  • Data przydatności do spożycia: 36 miesięcy
  • Opakowanie: Słoik: 195 g, 350 g



  • Relish

    Relish Podravka to pasta warzywna, która stanowi wyjątkowy dodatek do dań. Połączenie starannie wyselekcjonowanych ogórków, czerwonej papryki soczystych pomidorów dojrzałych w słońcu południowej Europy z cebulą i przyprawami. Przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury, nie zawiera konserwantów,  aromatów i sztucznych dodatków. Stworzony dla tych, którzy szukają oryginalnych smaków.
    Relish Podravka można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, sałatek, na kanapkę, tosty i zapiekanki. Spróbuj go z serem, wędliną lub na krakersach i zachwyć się jego niepowtarzalnym smakiem.

    Podsumowanie...

    Warzywny skarb bez konserwantów • Moc dojrzałych ogórków, papryki i pomidorów

    Składniki

    Ogórki (41%), czerwona papryka (29%), koncentrat pomidorowy (15%), cukier, cebula, ocet winny, sól, przyprawy, ziarna gorczycy
  • Przechowywanie: Przechowywać z dala od bezpośredniego światła dziennego, w suchym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 10 dni.
  • Data przydatności do spożycia: 24 miesiące
  • Opakowanie: Słoik: 200g






  • W sklepach możemy także kupić paste Pindżur

    Składniki

    Czerwona papryka (70%), koncentrat pomidorowy (10%), bakłażan (10%), cebula, olej słonecznikowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, papryka ostra.

























































    Dania jakie przygotowałam to:




    -leczo
    -makaron camelloni z mielonym i sosem pomidorowym z dodatkiem Ajvar
    -karczek z przepisu na ulotce "Grillowana karkówka z imbrem i Ajvarem"
    - pieczona szynka
    -na kanapce
    - naleśniki z mięsem mielonym z warzywami oraz ajvar
    - zapiekanka a'la lassania
    - dodatek do spaghetti
    - gulasz wieprzowy z dodatkiem ajvar






    Pyszny Grill







    Karczek






    Zapiekanka camelloni
















      
                                 Ocena:


    (1-10) 8


    Między Ajvar łagodnym i ostrym nie ma za dużej różnicy w smaku , w ostrym ajvar wyczuwalny jest lekko chili.
    Relish konsystencja jest bardziej wyczuwalna, w pasta jest bardziej wyrazista gdyż występuje duża ilość ogórków , podkreśla je papryka.
    Uważam ze jest to pasta do wielu dań , mięsnych przede wszystkim, gulasze ,zapiekanki ,grill podkreślają smak i z  pewnością smakują lepiej.
    Opakowanie  słoiczek w przystępnej cenie, choć gramatura mogłaby być ciut większa.


    Większość moich znajomych oraz rodziny nie używa past ale z pewnością po spróbowaniu będą korzystać i dodawać do dań w swojej Polskiej Kuchni .  




    Czy wiesz że............ ?





     


     


































    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz